Over ons

Informatie over StarBrix Nederland,
exclusief reseller voor StarBrix International in de Nederlandse markt

Achtergrondinformatie

Over StarBrix Nederland

StarBrix International

Håkan Björk is de oorspronkelijke ontwikkelaar van StarBrix. Hij heeft een solide achtergrond in de wetenschappelijke wereld, waar hij de software in eerste instantie ontwikkelde voor een research en development organisatie waar hij zelf werkte.

Al sinds 1995 wordt de software voortdurend doorontwikkeld. Na enkele jaren werd het bedrijf StarBrix opgericht, waarmee de software ook een echte naam kreeg. StarBrix International is gevestigd in Karis, een kleine stad zo’n 20 kilometer ten westen van de Finse hoofdstad Helsinki.

StarBrix International heeft van oudsher veel klanten in Finland, maar is vanaf het begin ook ontwikkeld in het Zweeds. Een klein deel van de Finse bevolking spreekt namelijk Zweeds, en Håkan Björk spreekt zowel Fins, Zweeds en Engels.

Daarnaast zijn er diverse Scandinavische multinationals die StarBrix software gebruiken, niet alleen in hun thuislanden maar ook in vestigingen elders ter wereld. Om die reden is de StarBrix software vele jaren geleden ook vertaald in het Engels.

StarBrix Nederland

Platform IQ is de eerste reseller van StarBrix buiten Scandinavië. Erik Geurts is de oprichter, eigenaar en CEO van het bedrijf. Hij behaalde in 1990 een MBA na een afstudeeronderzoek en scriptie over projectmanagement en -planning, als afsluiting van zijn studie Informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg.

Na zijn studie had Erik Geurts diverse banen op het gebied van projectmanagement, onder andere bij uitgeverijconcern TimeWarner, en consultancybedrijven Deloitte en Ordina. In 2008 startte hij een zelfstandig bedrijf, dat in 2012 Platform IQ ging heten. De diensten van dit bedrijf spelen zich af op het gebied van cloudsoftware, in eerste instantie voornamelijk rondom marketing en advertising voor uitgeverijen en media-inkooporganisaties. In 2015 ontstond als spin-off een nieuwe IT dienstverlener genaamd Aqua Platform, waarvan Geurts ook de CEO is.

Deze beide bedrijven hebben een sterk projectgedreven karakter, en op die manier kwam StarBrix in beeld. Sinds augustus 2018 is Platform IQ aangesteld als exclusieve reseller voor de Nederlandse markt.

Interessant

Daar wil ik meer over weten!